Τσάι σε φακελάκια ή χύμα;

Manolitsis Nikolaos Written by 

(3 votes)
φυτεία τσαγιού στην ιαπωνία φυτεία τσαγιού στην ιαπωνία
... είναι μια εύλογη ερώτηση που σίγουρα θα απασχόλησε τον καθέναν από εσάς είτε είσαστε αρχάριοι είτε λάτρεις των ροφημάτων και ειδικά του τσαγιού.

Ας ξεκινήσουμε με τα φακελάκια τα οποία είναι πρακτικά εύκολα στην αποθήκευση και διευκολύνουν πολύ στη χρήση. Το μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορούν και μεταφέρονται ανα πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος στο γραφείο στη δουλειά στην εκδρομή... Δε χρειάζεται να κουβαλάτε σουρωτήρια, ειδικές κούπες ή τσαγιέρες απλά τα φακελάκια με το τσάι που σας αρέσει. Ακόμη τα φακελάκια περιέχουν τη σωστή ποσότητα τσάι, εφόσον είναι ατομικές μερίδες, για να απολαύσετε ένα ιδανικό ζεστό ρόφημα. Σε φακελάκια μπορείτε να βρείτε τσάι με γεύσεις και αρώματα τα οποία είναι ικανά να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.
 

Μέχρι εδώ καλά αλλά η αλήθεια είναι μία ...το χύμα τσάι υπερτερεί. Στα φακελάκια το προϊόν σπάζεται σε πολλά μικρά κομμάτια και αυτό ποιοτικά δεν είναι ωφέλιμο.  Αν θέλετε να απολαύσετε ένα γευστικό ρόφημα πολύ καλό ποιοτικά τότε η λύση είναι να προμηθευτείτε χύμα τσάι. Σίγουρα δεν διαθέτει τις ευκολίες που έχουν τα φακελάκια, για να ακριβολογούμε ακριβώς το αντίθετο. Στη κατηγορία τσαι  μπορείτε να βρείτε τις πιο εκλεκτές ποικιλίες τσαγιού τις οποίες προμηθευόμαστε απο επιλεγμένα καταστήματα ανα τον κόσμο. πράσινο τσαι, μαύρο τσάι, τσάι με γεύσεις κτλ... Και μια μικρή λεπτομέρεια: το χύμα είναι πάντα πιο οικονομικό, γιατί ακριβώς δεν πληρώνουμε για όλη αυτή τη διαδικασία τυποποίησης.